gototop gototop
Salus populi suprema lex . Marcus Tullius Cicero

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (лютий 2018)
Середа, 07 березня 2018, 19:33

Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за лютий 2018року.

У лютому Європейська Комісія розпочала процедуру перегляду Директиви про питну воду. Покращення якості питної води, забезпечення кращого доступу громадян до питної води та інформації про неї завжди є на порядку денному ЄС, тому цьому питанню присвячена «Тема місяця».

Європейські інституції розглянули питання посилення законодавства ЄС у сфері поводження з відходами, зокрема, з побутовими відходами та відходами упакування, виконання законодавства ЄС з екодизайну. Увага приділялася фактичному впровадженню принципів циркулярної економіки, виконанню програмних документів в екологічній сфері, посиленню ролі інституцій у досягненні цілей та завдань екологічної політики ЄС.

Європейський Парламент створив спеціальний комітет з вивчення процедури погодження використання в ЄС пестицидів та ініціював політичний процес заборони у світі тестування косметики на тваринах.

У кліматичній сфері схвалені нові правила Європейської системи торгівлі викидами, ухвалені висновки з кліматичної дипломатії та затверджено інвестиційний пакет для підтримки переходу Європи до низьковуглецевої та циркулярної економіки.

В експрес-матеріалі пропонуємо стислу інформацію про Програму дій з навколишнього середовища до 2020року.

Огляд ...

#ЄвропейськіОрієнтириЗеленимРеформам