gototop gototop
Salus populi suprema lex . Marcus Tullius Cicero

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (січень 2018)
Вівторок, 06 лютого 2018, 23:57

Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за січень 2018р .

У січні розпочалося головування Болгарії у Раді ЄС, яка своїми пріоритетами у сфері екологічної та кліматичної політики визначила циркулярну економіку та екологічні інновації, покращення якості повітря та краще регулювання. Європейськими інституціями ухвалено низку програмних документів у сфері екологічної політики, зокрема, щодо пластику в циркулярній економіці, заміщення використання небезпечних хімічних речовин, надання допомоги державам-членам у покращенні дотримання екологічного законодавства.

Європейський Парламент розглянув питання необхідності створення спеціального комітету щодо використання пестицидів в ЄС. Його увага також була привернута до проблем суттєвого зменшення чисельності бджіл в ЄС, а Європейська Комісія розпочала консультації з громадськістю з цього питання.

На порядку денному європейських інституцій були і питання практичної реалізації екологічного права ЄС. У січні відбувся спеціальний саміт з дотримання та виконання окремими державами-членами зобов’язань щодо якості повітря.

У кліматичній сфері проводилася робота над покращенням механізму фінансування підтримки інвестицій для сталого розвитку, розглядалися питання збільшення цільових показників законодавчих ініціатив в рамках Пакету чистої енергії, розпочаті консультації з громадськістю зі створення Інноваційного фонду ЄС, опубліковані дані з дотримання виробниками автомобілів та фургонів викидів діоксиду вуглецю.

В експрес-матеріалі про інституції ЄС коротко інформуємо про Європейський суд аудиторів та Європейське агентство з навколишнього середовища.

У січні вперше прийнято Європейську стратегію щодо пластику в циркулярній економіці, тому ця подія стала темою місяця цього номеру.

#ЄвропейськіОрієнтириЗеленимРеформам

Огляд ...