gototop gototop
Salus populi suprema lex . Marcus Tullius Cicero

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (грудень 2017)
Четвер, 04 січня 2018, 10:38

Шановні друзі! Пропонуємо вашій увазі черговий випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за грудень 2017року.

У грудні активізувалася правотворча діяльність інституцій ЄС. Зокрема, визначені пріоритети розвитку законодавства ЄС на 2018-2019 роки, досягнуто домовленості із законодавчих ініціатив у сфері поводження з відходами, реформування внутрішнього ринку електроенергії, використання відновлюваних джерел енергії.

Європейська Комісія представила дев’ятий звіт із виконання Директиви про очистку міських стічних вод, а Європейське агентство з навколишнього середовища оприлюднило оновлений звіт про прогрес у впровадженні відновлюваної енергетики в Європі. Рада ЄС схвалила висновки щодо екологічних інновацій та їхньої важливості у переході до циркулярної економіки.

У грудні завершується головування Естонії у Раді ЄС, тому громадськість опублікувала свою оцінку екологічного зрізу цього головування. Опубліковано результати спеціального видання Євробарометру з опитування думки європейців щодо їхнього ставлення до довкілля та екологічних проблем. Відбулися комітетські слухання з виконання Лісової стратегії ЄС.

У кліматичній сфері досягнуто домовленості між інституціями ЄС щодо обліку викидів від землекористування, змін у землекористуванні та в секторі лісового господарства, а також щодо ключових законодавчих пропозицій зі скорочення викидів парникових газів, енергетичної ефективності будівель, системи управління Енергетичним Союзом.

В експрес-матеріалі про інституції та джерела права ЄС коротко інформуємо про Європейський центральний банк та рішення Європейського Суду Правосуддя.

І, на завершення, бажаємо щасливого і продуктивного Нового 2018 року та веселих різдвяних свят.

#ЄвропейськіОрієнтириЗеленимРеформам

Читати далі... .