gototop gototop
Salus populi suprema lex . Marcus Tullius Cicero

Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (листопад 2017)
Вівторок, 05 грудня 2017, 15:48

Шановні друзі! Пропонуємо Вашій увазі черговий випуск «Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС» за листопад 2017року.

У листопаді відбулись події, спрямовані на оновлення Спільної аграрної політики ЄС, – громадськість представила власну Перевірку відповідності (Fitness check) політики щодо її актуальності, результативності, ефективності, узгодженості та доданої вартості ЄС, а Європейська Комісія прийняла комюніке про майбутнє аграрної політики, її оновлення на основі спрощеного та більш гнучкого правового регулювання.

Питання продовження ліцензії на використання гліфосату котрий місяць залишається в центрі уваги європейської спільноти. В Європарламенті відбулись слухання стосовно громадської ініціативи, спрямованої на заборону використання гліфосату. У той же час Європейська Комісія провела внутрішнє голосування й ухвалення позитивного рішення з використання гліфосату знаходиться на завершальному етапі. Європарламент розглянув питання заборони використання фосфатів у продовольчих продуктах.

Європейське агентство з навколишнього середовища провело нову оцінку та оприлюднило результати виконання ЄС завдань із відновлювальної енергетики та енергоефективності до 2020 року. Представлено новий інструмент моніторингу та поінформованості європейських мешканців про якість повітря у реальному часі – Індекс якості повітря – та оновлено Атлас якості повітря. Парламентський комітет, відповідальний за сферу довкілля, провів слухання щодо оцінки можливого впливу виходу Великобританії з ЄС на довкілля, громадське здоров’я та харчову безпеку.

Центральною подією кліматичної політики у листопаді стала 23-я Конференція сторін Рамкової конвенції зі зміни клімату, тому тема місяця присвячена цій ключовій новині, розглянуто основні результати та досягнення цих кліматичних переговорів.

І, на завершення, пропонуємо експрес-матеріал про інституції та джерела права ЄС. У цьому номері знайомтесь із Загальним судом та рекомендаціями і висновками.

#ЄвропейськіОрієнтириЗеленимРеформам

Завантажити огляд